Saturday, June 4, 2011

SIASAT SEGERA HUSAM MUSA.

 Assalamualaikum dan salam 1Malaysia.

1.Semestinya pendedahan Syed Azidi ataupun lebih dikenali sebagai 'Kickdeffela'berhubung pemberian 'sedekah' oleh AJK Pas Pusat, Datuk Husam Musa sebanyak RM350,000 mengejutkan ramai serta mengundang pelbagai persoalan terutamanya dari mana datangnya sumber kewangan sebanyak itu.

2.Walaupun Husam menafikan dakwaan itu, tetapi bagi saya ia tetap mengundang seribu persoalan. Apatah lagi cakap orang politik dia akan menafikan apa saja demi menutup kesilapan melaikan siasatan rapi dijalankan.

3.Hubungan Husam dengan Syed Azidi ini bukan lagi rahsia, malah semua orang tahu pengendali laman blog Kickdeffela ini pernah bekerjasama terutamanya kita mengadakan gerak kerja untuk menjatuhkan kerajaan BN pada 2008, bagi mempertahankan kerajaan PAS Kelantan.

4.Sekarang ini kita bukan mahu memperkatakan pihak mana yang benar dan pihak mana yang salah, adalah lebih penting sekarang ini mahu mengetahui dari mana datang sumber kewangan tadi. Jika benar Husam bagi, dari mana datang?

5.Jika benar Husam tidak terbabit dalam perkara itu seperti mana yang didakwa Syed Azidi, beliau dicabar supaya membuat laporan polis berhubung perkara itu serta kemukakan sama terhadapnya. Buat apa Husam takut kalau benar tidak bersalah. 

6.Sehubungan dengan itu SPRM juga digesa supaya menjalankan siasatan terhadap dakwaan itu. Paling penting untuk mengetahui duit berkenaan datang dari Husam ataupun agensi tertentu.

7.Jika benar duit itu datangnya dari Husam, apakah tujuan duit sebanyak itu diberikan kepada penulis blog berkenaan. Apakah ia bagi tujuan kempen sempena pemilihan PAS sepertimana yang didakwa?

BODOHNYA SAYA NAK SEDEKAH PADA SYED AZIDI: Kenytaan Husam dalam Harakah Daily

KUALA LUMPUR, 2 Jun: AJK PAS Pusat, Datuk Husam Musa (gambar) menafikan beliau memberikan duit sebanyak RM350,000 kepada seorang blogger, Kickdefella atau nama sebenarnya, Syed Azidi.

“Adalah bodoh untuk saya mensedekahkan wang sebesar itu kepada orang seperti beliau sedangkan saya sendiri tidak pernah mempunyai wang sebanyak itu sepanjang hayat,” kata Husam dalam kenyuataannya kepada Harakdaily.

Husam mengulas kenyataan Syed Azidi yang disiarkan Utusan Online yang mengaku menerima wang sebanyak itu dari wakil Husam di China.

Kenyataan itu ekoran dakwaan para blogger Umno kononnya Husam memberikan duit sebanyak itu kepada Syed Azidi untuk membantu kempen beliau menjelang muktamar ini.

Selain isu memberi wang kepada Syed Azidi, hampir semua blogger Umno menyerang Husam menjelang pemilihan kali ini.

Husam bertanding naib presiden PAS dan baru pulang dari India dan China untuk urusan kerajaan negeri Kelantan.

Berikut kenyataan penuh Husam:.

“Saya merujuk kepada kenyataan Syed Azidi yang disiarkan Utusan online dan dijangka akan disiarkan edisi cetak Utusan besok.

“Saya mengambil kesempatan ini untuk merakamkan kehairanan saya terhadap minat Utusan yang terlalu nyata untuk mencampuri pemilihan PAS sejak 2008 yang lalu.

“Mengenai dakwaan Syed Azidi, saya merasa hairan dakwaan ini dikeluarkan pada hari terakhir sebelum pemilihan PAS esok hari di mana saya ikut bertanding.

“Adakah kerana beliau tahu bahawa dakwaan palsu beliau akan berhadapan dengan tindakan undang-undang dan bagi mengelakkan tindakan seperti itu, ia dibangkitkan pada saat akhir seperti ini.

“Sampai hari ini saya tidak mempunyai wang sebanyak itu dalam akaun saya dan adalah bodoh untuk saya mensedekahkan wang sebesar itu kepada orang seperti beliau sedangkan saya sendiri tidak pernah mempunyai wang sebanyak itu sepanjang hayat.

“Mengnenai kononnya saya ada berbual melalui talipon dengan beliau kebelakangan ini, juga adalah palsu. Rekod talipon saya dan beliau boleh disemak.

“Namun saya akui beliau ada menghantar beberapa mesej seminggu dua yang lalu memaklumkan beliau menulis mengenai kenaikan harga minyak dan saya membalasnya sekali dengan berkata tahniah.

“Syed Azidi telah beberapa kali menimbulkan sensasi tetapi setiap kali sensasi itu berlalu, kredibiliti beliau semakin pudar.

No comments:

Post a Comment